Какво ям в един ден №1

Здравейте! 🌻
Днес ще започна нова рубрика в блога- Какво ям в един ден (What I eat in a day). Напоследък много нашумя този вид публикации и аз отдавна искам да включа такива тук. 
Идеята ми е да ви дам интересни и донякъде здравословни или поне балансирани идеи за това, какво може да си хапвате. Нека заедно се мотивираме да водим здравословен начин на живот! Моите предложения за вас няма да изискват дълга подготовка и много продукти. 

На 11-ти юни (рождения ми ден) моето дневно меню беше следното: 

  1. Започнах деня с чаша вода и в нея разтворена лъжичка мед и малко лимон. Знаете ли, че е доказано, че тази комбинация (но и комбинацията само от чаша вода с лимон) забързва метаболизма. Важно е да изпиете водата на гладен стомах.       След това си хапнах тази купичка с около 200-300 грама кисело мляко+ малко мюсли, което купувам от Лидл и натрошени купешки овесени бисквитки. На ден пия и по 2 литра и 300 мл вода.


2. Наобед съм в университета и затова си приготвям нещо от вкъщи, което ще си хапна там- в случая само диня, защото знаех, че следобед ще хапна торта(която сама си направих) с приятели. 

3. Малко парче от тортата (все пак да не прекалявам!) Пък и исках да остане от тортата, защото обещах и на още приятели да им занеса на следващия ден по едно парче. 

 4. Иии за вечеря приятелят ми направи страхотна паста Талиатели с пиле Алфредо (Chicken Alfredo) по рецепта от приложението на Tasty. 
https://tasty.co/recipe/healthier-chicken-alfredo-pasta Горещо ви я препоръчвам! За първи път я изпробва и се получи уникално вкусно. И други рецепти, които сме изпробвали оттам, се получават от първия път! Пастата беше с пилешко месо, мляко (вместо сметана за готвене, 
спанак и отгоре с пармезан. Наляхме си и бяло вино, което въобще не ни хареса и даже една чаша не можахме да изпием.


Благодаря ви, че посетихте моя блог! Харесва ли ви тази идея да качвам такива постове? Бих се зарадвала да споделите и ваши любими здравословни рецепти! 

хохо, Еда♥

0 коментара:

Публикуване на коментар

My Instagram