Как да превърнем обикновена тетрадка в органайзер


Чувствате ли нужда от нещо, което да ви прави по-изпълнителни и продуктивни? Аз ви предлагам, ако все още нямате органайзер/планер, да си направите един, чиято цел е точно такава -  да ви направи по-резултатни и няма как да забравите да свършите нещо изключително важно.

1 стъпка: 

Купете си тетрадка или изберете празна, която вече притежавате (препоръчителен формат е A5, защото е по-удобен за различен размер чанти и може да си го носите навсякъде, ако желаете).














2 стъпка:

На последната страница ви предлагам да начертаете календар на сегашния месец и всеки следващ да е на предната страница. Например сега ако начертаете на последната страница месец октомври, на предпоследната ще начертаете ноември. Аз в края на всеки месец начертавам календара за следващия месец.


3 стъпка:

Първите страници аз използвам за написване на задачите и задълженията ми, индивидуално за всеки ден.

Пиша отляво или отдясно датата (в случая на снимката- 19.09.16 и 20.09.16/ и деня от седмицата по средата/на снимката- понеделник, вторник).

Възможни начини:


След товя правя неномериран списък и въвеждам задачите си за съответния ден:



Може да направите неномерираният си списък не само с кръгчета, а и с други формички - триъгълничета, ромбове, сърчица и т.н. :
























Надявам се идеята да ви е допаднала и да не ви се е сторила много трудна. Това е една по-евтина алтернатива на органайзерите, които са скъпички, пък и не са толкова цветни и красиви. По този начин вие може да създадете нещо, което на сто процента може да ви радва, пък и всички знаем, че някой направи ли си нещо сам го цени и пази много и винаги си го харесва.

Тук ще поставя и няколко сайта (които обаче са на английски) и можете да си изтеглите шаблони за принтиране на органайзери:

http://www.wendaful.com/2014/08/pastel-colored-week-on-two-pages/

http://theorganisedstudent.tumblr.com/printables

http://www.freebiefindingmom.com/free-printable-to-do-lists-daily-and-weekly/

http://www.freebiefindingmom.com/free-printable-homework-charts/

http://www.freebiefindingmom.com/2016-free-printable-calendar-download/

*Ако сте заинтересовани и искате да изтеглите някой шаблон за органайзер, но не знаете как, може да ми пишете.

0 коментара:

Публикуване на коментар

My Instagram