Специални шоколадови бисквитки
Необходими продукти:
- 200 грама шоколад (2 шоколада)
- 50-60 грама масло (4 лъжици)
- 2/3 ч.ч. брашно
- 1/2 лъжичка бакпулвер
- 1/2 лъжичка сол
- 2 големи яйца
- 3/4 ч.ч. кафява захар
- 1 лъжичка ванилов екстракт
В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта и разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата с миксер, после добавете захарта и ванилията и пак разбийте сместа на най-висока скорост. В трета, огнеупорна купа сложете маслото и шоколада и пунете в микроволновата да се разтопят. На всеки 20 секунди спирайте микроволновате и проверявайте докъде е стигнало разтопяването, за да не прегорите шоколада. След като сме разтопили тези две съставки ги добаветее към другата купа с течните продукти (тази с яйцата) и разбърквайте - може и с миксера. Накрая добавете и третата купа и разбийте отново. Ако сместа е прекалено течна ви препоръчвам да я оставите в хладилник за 30-60 минути. Като извадите сместа с една лъжичка вземамте по малко от нея и слагате топчета в тавичка с хартия за печене като гледате да има 4-5 см между топчетата. Бисквитки печете на 180 градуса за 9 минути и не повече. Бъдете много внимателно, тъй като много лесно могат да бъдат прегорени.
*Съветвам ви наистина да слагате малко смес и да оставите повечко място между поставената смес върху хартията за печене. Тази снимка е точен пример за това как да не постъпвате. Моята първа тавичка с бисквитки се сляха в една огромна. :D Бъдете внимателни!
0 коментара:
Публикуване на коментар