Пет лесни идеи за следобедна закуска

Пет лесни идеи за следобедна закуска

1. Наскоро откриха нов магазин на Billa близо до вкъщи и отново ми стана любимият супермаркет. Там открих продуктът на Sante - Crunchy. Това вече ми е втора опаковка Crunchy, която съдържа 42% овесени продукти, овесени ядки, овесено брашно, 20% микс от плодове и 3% шоколад. Здравословният пакет е богат на фибри, витамин Б1, магнезий, фосфор, желязо, цинк и други.

2. За да приготвим тази вкусотия се нуждаем само от кисело мляко, овесени ядки и шоколад. Може да добавите и банан, или ябълка 🙂. Първо слагате около 10-12 лъжици кисело мляко, 3-4 лъжици от овсените ядки и накрая разтапяте много внимателно в микроволнова 1/3 опаковка шоколад. Ако искате може и на водна баня да го разтопите, за да не се притеснявате, че ще го изгорите.

3. Друга апетитна идея е плодова салата с мед и сладолед. В моята примерна плодова салата има само 1 портокал и 1 ябълка и няколко лъжици сладолед, като гледах количеството на сладоледа да не е по-голямо от това на плодовете.

4. Предпоследното ми предложение е да си направите айс кафе. Може да го направите с кафе еспресо, 3 в 1 или в моя случай с Jacobs Latte. Но ако желаете и с мляко с какао или горещ/студен шоколад. Аз добавих от сладоледа на Familia, който е с екстра мляко и е доста ароматен.

5. Най-лесно е пък да си направите едно чайче и да отворите пакет бисквитки. Моите фаворити за този есенен месец са отново вдъхновени от Billa. Там открих българският чай на Алин Ехинацея (вечерна иглика) е и относително новия вид бисквитки с мюсли с фибри на Boroverts. Мога да кажа само едно - съблазнителна комбинация.

0 коментара:

Публикуване на коментар

My Instagram