Съвети за добра фигура

Напоследък в моето обкръжение е нашумяла темата за отслабване, тъй като съм 12 клас. Почте всички гледат да свалят някой друг килограм за бала или пък да стегнат тяло си. Това ми даде идея да напиша и полезни съвети за тези от вас, които искат да се чувстват добре във фигурата си.

1. На първо място почти всички поставят водата като най-важно средство за постигането на някакви резултати.

    1.1 Важно е да приемате много вода. За да сметнете колко литра вода са нужни за вашето тяло има лесна формула и тя е: теглото ви, умножено по 0,36. Например ако сте 45 килограма трябва да пиете минимум по 1 литър и 250 милилитра. Това е минималното количество. Ако пиете повече вода, не се притеснявайте няма какво да ви стане. Просто ще ви се ходи по-често до тоалетна, имайте го в предвид.
    1.2 Полезно е да приемате поне по 1 чаша вода (250 милилитра) преди хранене. Тя засища и не чувствате силен глад след това. Количеството хранителни вещества, които ще погълнете след това ще е значително по-малко.
    1.3 Водата с лимон (но и само лимонът) ускорява метаболизма (обработката на храната става не за 4 часа, както обикновено, а по-бързо).

2. Не пийте газирани напитки, защото провокират желанието за все повече и повече захар, но и подуват стомаха.
"Отваря апетита за още сладки неща, което логично води до повишен прием на захар и трупане на излишни калории."
   *https://www.edna.bg/zdravoslovno/hrani/zashto-gaziranite-napitki-sa-vredni-4582871
    
3. Заместете соковете от магазина с домашен сок, чай, вода с мед (пробвали ли сте?), вода с плодове. В купешките сокове се слага много захар.

4. Естествено, отбягвайте сладкиши или се хапвайте, но в малки количества.


5. Не яжте преди лягане. Нека последното ви хранене да е 4 часа преди времето за спане, за да има време стомахът да обработи храната. 

6. Спортувайте - бягайте, вървете по няколко километра, танцувайте, ходете на фитнес. Има различни класове за аеробика, зумба, Kangoo Jumps и други интересни занимания, включващи раздвижване.

7. Яжте поне по един плод и по един зеленчук на ден.


8. Няма нужда от диети, ако намалите размера на порциите си.

9. Ограничете алкохола. В 100 грама уиски има 250 калории, а в същото количество водка - 231. На ден е в границите на нормалното да приемате до МАКСИМУМ 1800 калории (ако сте жена). А ако желаете да подобрите фигурата си трябва да ги намалите.

10. Пийте зелен чай. Аз лично не го харесвам на вкус, но сложа ли 3 чаени лъжици мед не го усещам. Той може да ускори изгарянето на калориите в тялото. Но не прекалявайте с него.

11. Не изяждайте цяла порция в ресторантите, тъй като има някои, които са по половин килограм. Вземайте това под внимание.

12. Не преяждайте. Спрете, когато се чувствате на 80% заситени. 

13. Не яжте много месо, защото то е доста калорично, особено свинското. По-скоро заложете на пилешкото и телешкото. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

My Instagram